2015. április 3., péntek

Ha vegán vagyok, tényleg kék lesz a szemem???

Sok helyen találkoztam már ezzel a kérdéssel. Először azt gondoltam: Miért kérdeznek egyáltalán ilyesmit? Hiszen biztos hogy hülyeség, semmi alapja, stb. 

Aztán utána azt gondoltam: Hmm...kicsit utánanézek...és ekkor jött a hideg zuhany: A vegán táplálkozás számos embernek megváltoztatta a szemszínét! :O Nem is akárhogy...

Pár fotó (forrás: Google.com):








A képen látható hölgyike youtube csatornáját boldogan ajánlom, remek receptekre és tippekre lehet bukkanni :)

Ebben a videóban elmeséli szemei színének (vagy szemszínének? hmm:D) változását:


Amit FullyRawKristina oszt meg velünk: 

A szeme egészen kicsi korától kezdve sötétebb kávébarna árnyalatú volt, majd az évek során egyfolytában változott. (Ezekről képeket is mutat Kristina.)
Először mogyoróbarnává vált mézes-sárga körvonallal, majd elkezdett az egész szeme kékké átszíneződni. Ekkor felkeresett egy szakembert, hogy többet tudjon meg erről az érdekes jelenségről. 
Amit megtudott: a szemszín tükrözi azt, hogy mennyire tiszta belülről a testünk. Régebben nagyon zsíros ételeket evett, heti egyszer étterembe járt, ahol nem túl egészséges fogásokat fogyasztott. 
Az effajta táplálkozástól a méreganyagok felhalmozódnak és lerakódnak a szervezetünkben. 
Így mikor ő áttért a nyers vegán táplálkozásra, a szemszínének változása tükrözte az egész testének megújulását, tisztulását. 
Amikor elkezdett rostokban gazdag  táplálékokat fogyasztani, a toxinok (méreganyagok) egyszerűen eltűntek, a sok rost kimosta őket a szervezetéből. Mára a régi szemének színéből egy mézes-barnás árnyalat maradt meg, a pupillája körül. 
Csodálatosnak tartja, ahogy a szemének színe tükrözi lelkét, a testének tisztulását. 

Amit Kristina állít, az olvasható számos cikkben, honlapon is. Miszerint a sötétebb szemek elkezdenek kivilágosodni, ha egyre egészségesebben táplálkozunk. A lerakódott toxinokat kimossa a sok egészséges táplálék, és a kitisztult szervezet hatással lesz szemünkre is. 
Eddig még nem találtak tudományos magyarázatot a jelenségre, viszont egyre többen tapasztalnak efféle változást. 

Nos, az én szemem zöld, a barátnőmé kék, meglátjuk hogy alakul..:) Az enyém maximum világosabb lesz, a kék szerintem kék marad:D Ha tapasztalunk változást, mindenképpen megosztjuk! 


Anita    
  
   
Vera



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése