Kipróbáltam a padlizsánkrémet, ezúton is köszönöm a remek receptet! :) Én csak egy padlizsánt használtam, nem kettőt, ahogy a recept írta.
-1 db padlizsán
-fél fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-kis citromlé, só, bors
-egy kis víz, hogy könnyen turmixoljuk
Gombakrém
Gondoltam csinálok gombakrémet, ha már padlizsánkrémet is csináltam.
-450 gramm gomba
-egy kis padlizsánkrém (opcionális)<--én csak azért tettem bele, mert sok volt még itthon, nem akartam hogy tönkremenjen, bár nagyon finom lett így :)
-1 fej hagyma
-kis olaj
-fűszerek (majoranna, bors, pirospaprika, só, chili,...)
-egy kis víz, hogy könnyen turmixoljuk
A gombát megtisztítjuk, felszeljük, a hagymát felkockázzuk. Kis olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük igény szerint, és fedő alatt puhára pároljuk. Megvárjuk míg kihűl, és turmixgépben pépesítjük a padlizsánkrémmel (opcionális), kis vízzel (kb. fél deci), ha szükséges, még fűszerezzük.
Kenjük pirítósra, vagy készítsünk melegszendvicset , vagy adjuk salátákhoz, kreatívkodjatok:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése