Hozzávalók:
-1 fej hagyma
-200 gramm szójakocka
-1 babkonzerv
-4 dl sűrített paradicsom
-1,5-2 dl víz
-egy csésze kukorica (2 dl)
-fűszerek (majoranna, oregánó, bazsalikom, babérlevél, só, bors, chili, szárított metélőhagyma)
Elkészítés:
A szójakockát kétszeres mennyiségű vízzel öntöm fel, és hagyom állni kb. 20 percet, ez idő alatt megszívja magát. A hagymát felkockázom, majd olajon megbarnítom. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett szójakockákat, és együtt pirítjuk őket.
Mikor a szójakocka elkezd pirulni, fűszerezzük sóvel, borssal, kicsit több ízesítést kíván a szója, mint a hús. Mikor megpirult a szójánk, öntsük fel a sűrített paradicsommal és a vízzel.
Adjuk hozzá az átmosott babot (a konzerv levét semmiképp), majd a kukoricát. Fűszerezzük igény szerint, én azokat ajánlom, amik a hozzávalók listáján szerepelnek:)
Főzzük így még kb. 8 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Készítsünk mellé petrezselymes vagy hagymás rizst, és tálaljuk csíkokra vágott jégsalátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése